• Home
  • Dánský design nás ohromil

Před 24 lety jsme byli, my – majitelé LILLE HYTTE, Darina a Ryszard, na svatební cestě v Dánsku. Ohromil nás jejich design na každém kroku. Tolik krásných věcí, které vyvolávaly pocity štěstí a inspirovaly ke snění. Prostě to bylo taaak kouzelné, mohli jsme si povídat o lampičce, nebo stolečku, prostě byly to dlouhé diskuze z toho, jak je člověk tvůrčí a jak může tímto ovlivňovat svůj vlastní život. 

Tvořili jsme prostor pro život (rozumějte první společné bydlení) a vymýšleli, jaké barvy, materiály, jakou strukturu a jakou atmosféru doma vykouzlíme. Vnímali jsme, jak vše kolem nás ovlivňuje naše pocity, naši náladu, jak moc se cítíme šťastni, pokud se koukáme nebo dotýkáme věcí, které nás dostávají do pohody svým vzhledem a a materiálem. 

Střih.

Blesk zasáhl do naše hnízda – do našeho vysněného domu a během pár hodin jsme o tento útulný prostor přišli. Netušili jsme, zda se nám podaří postavit nový dům, ale snili jsme o něm. 

Paralelně se rodila myšlenka na malou chatičku, abychom mohli pobývat v přírodě, netušíc, jak to s novým domem dopadne. 

Nadšeně jsme kreslili, vymýšleli, a plánovali naši půvabnou chatičku. Jak bude vypadat, co bude uvnitř, čím ji vybavíme. A pokračovali dál, byť s domem se vše vyřešilo, protože to, co se rodilo, nešlo zastavit. 

Krásný design, kterým jsme prostor vytvořili musíte zažít. Na chvíli se zastavit, a dát průchod pocitům. Sami uvidíte, jak moc Vás může naladit a ovlivnit krásné věci, kterými se obklopíte. LILLE HYTTE toto splňuje stoprocentně. 

CÍTIT SE ŠŤASTNÝ si přeje snad každý člověk. Nevěřím, že ne…

Darina Kuźmová

 

 

 

 

 

 

 

Krásný design (vzhled) je jako klid v sobě, který ztišuje myšlenky a dává prostor pro kreativitu. Je to jazyk, který mluví bez slov a přesto dokáže vyvolat tak silné emoce.

Design je jako klid v sobě, který ztišuje myšlenky a dává prostor pro kreativitu. Je to jazyk, který mluví bez slov a přesto dokáže vyvolat tak silné emoce.

EMOCE, které otvírají nové možnosti, které byly dříve neviditelné.